مشاوره روانشناسی
مشاوره روانشناسی
مشاوره روانشناسی به عنوان ارائه دهنده ی انواع خدمات درمانی می باشد که توسط متخصص روانشناس در مرکز مشاوره اجرا شده و این موضوع بر نحوه ی عملکرد افراد در سنین مختلف و روابطشان متمرکز می باشد .
مشاوره روانشناسی به نگرانی های عاطفی ، شغلی ، اجتماعی ، مدرسه و …. که ممکن است افراد در مراحل مختلف زندگی خود داشته باشند ، موثر خواهد بود مشاوره روانشناسی زمان رو به رو شدن با فشار های مختلف زندگی که در خانواده و گروه و یا سازمان ها افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند و وجود هرگونه مشکلات عاطفی و روانی و در جهت بهبود شرایط فرد و کاهش احساس پریشانی در هنگام مواجه شدن با بحران ها به صورت مشاوره حضوری مفید خواهد بود.
فشار روانی چیست ؟
فشار روانی در روانشناسی ، پاسخ شخص به عوامل فشار آور و شرایط و وقایع تهدید کننده ای است که توان کنار آمدن او را محدود می کنند . منشا فشار روانی می تواند عوامل شخصیتی : خصوصیاتی از قبیل رقابت جویی ، آرام بودن و … باشد ، عوامل محیطی : که اشاره به وقایع و گرفتاری های زندگی ، تعارض ها که مارا با دو یا چند انتخاب ناسازگار روبه رو می کند و یا اضافه باری که به خاطر زیاد بودن شدت محرک ها دیگر توانایی کنار آمدن با آن ها را نداریم و حتی فشار روانی شغلی از این دسته هستند و عوامل اجتماعی فرهنگی از موارد دیگری است که در ایجاد فشار روانی تاثیر گذار است .
بهترین مشاور روانشناس در مراکز مشاوره روانشناسی راهبرد های خوب کنار آمدن با فشار روانی را به افراد آموزش می دهد . به عبارتی کنار آمدن موفقیت آمیز با فشار روانی که به عامل های مختلفی نظیر کنترل شخصی ، توانایی های شخصی و هیجانات مثبت رابطه دارد را بررسی می کند .
مشاوره روانشناسی برای چه افرادی مناسب است
مشاوره و روانشناسی در تمام مراحل رشد کودکی ، نوجوانی ، بزرگسالی و سالمندی تاثیر گذار است و مشاور روانشناس جنبه های مختلف زندگی افراد ، زوجین ، خانواده یا گروه و سازمان ها را مورد بررسی قرار می دهد . موارد متفاوتی هستند که دکتر مشاور روانشناس مرکز مشاوره و روانشناسی می تواند به افراد کمک کند و ما در زیر به معرفی چند مورد از آن ها می پردازیم و باید توجه کرد که مشاوره روانشناسی محدود به موارد زیر نیست و بسیار گسترده می باشد .
مشاوره فردی
این نوع مشاوره به میزان بالایی گسترده می باشد و می تواند بسیاری از موارد را در بر بگیرد . از آن جایی که همه افراد در زندگی خود ممکن است با چالش های مهمی رو به رو شوند و توانایی حل کردن آن ها را نداشته باشند و یا زمانی که در تصمیم گیری مسائل زندگی خود دچار مشکلاتی می شوند می توانند از یک مشاور خوب کمک بخواهند . با استفاده از مشاوره فردی همچنین می توان به مواردی نظیر کنترل استرس ، افزایش اعتماد به نفس ، رفع اختلال های شخصیتی ، مدیریت زمان ، رسیدن به موفقیت ، خود شناسی ، کشف استعداد ها اشاره کرد . هدف از مشاوره فردی برای پیشگیری ، رشد فرد و یا درمان می باشد .
مهارت های ارتباطی
سلامت روانشناختی و حس رفاه در بزرگسالی به میزان قابل توجهی به کیفیت روابط مهم فرد به عبارت دیگر به الگوی تعامل والدین و فرزندان ، والدین و خواهر ها و برادر ها و دوستان و همکاران بستگی دارد . مشکل در تعامل بین هر یک از این افراد مهم زندگی می تواند منجر به علائم بالینی و مختل شدن کارکرد در یک یا چند نفر از واحد های ارتباطی شود . از این رو یادگیری مهارت های ارتباطی در برخورد با همسر ، والدین ، فرزندان ، همکاران و …. می تواند رابطه سالمی را ایجاد کند و از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند
روانکاوی
فن درمانی فروید برای تحلیل افکار ناهشیار بود و او معتقد بود که ریشه مشکلات افراد به تجارب دوران کودکی شان بر می گردد . او همچنین متوجه شد که این تجارب اولیه در اختیار ذهن هشیار اشخاص قرار نمیگیرد . روانکاوان برای نفوذ در دنیای تاریک و مبهم ناهشیار از فنون نظیر تداعی آزاد ، تخلیه هیجانی ، تفسیر ، تحلیل رویاها ، تحلیل انتقال و مقاومت استفاده می کنند روانکاوی برای درمان بسیاری از اختلال هایی نظیر افسردگی ، اضطراب ، مشکلات هویتی و جنسیتی ، اختلالات شخصیت و … مناسب است .
مشاوره تحصیلی
برای کودکان و نوجوانان که در دوران تحصیلی به سر می برند مشاور خوب می تواند در جهت آموزش دادن تکنیک های مطالعه صحیح ، انتخاب رشته ، افزایش تمرکز ، ترک عادت های نادرست و یا برنامه ریزی های تحصیلی موثر واقع شود .
مشاوره شغلی
مشکلات شغلی از موارد دیگری است که با یک دکتر مشاور خوب می توان آن ها را حل کرد . مشاوره شغلی در بسیاری از موارد نظیر انتخاب و تغییر شغل ، استرس و محل کار ، مشکلات شغلی زنان ، و یا در مواردی نظیر از دست دادن شغل و توانبخشی شغل موثر واقع شود .
تست روانشناسی و روانسنجی
روانشناسان و مشاوران در مرکز مشاوره روانشناسی از آزمون های روانشناسی برای سنجش ساختار های روانشناختی خاص در افراد استفاده می کنند . تست های روانشناختی برای ارزیابی زمینه هایی نظیر : صفات درون گرایی و برون گرایی و یا شرایطی نظیر افسردگی و اضطراب ، هوش هیجانی ، میزان توانایی فرد در مهارت های حل مسئله ، حافظه ، توانایی شناختی استفاده می شود . آزمون های شخصیتی برای شناسایی سبک و ویژگی های شخصیتی و همچنین شناسایی اختلالات شخصیتی کمک می کند .
روانشناسی صنعتی و سازمانی
این شاخه از روانشناسی در جهت افزایش باروری در محیط کار ، آموزش ترفند ها در جهت ایجاد شرایط مناسب ذهنی و جسمی کارمندان و به عبارتی ایجاد استاندارد های عملکرد شغلی فعالیت می کند . به عبارتی روانشناسان صنعتی سازمانی در جهت بهبود عملکرد کارکنان و سلامت آن ها و در نهایت در جهت پیشرفت سازمان مورد نظر عمل می نماید .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.